luni, 30 mai 2016

Ce este GEOCACHING?






Multă lume nu a auzit de Geocaching și e mare păcat, este un joc foarte interesant pentru toate vârstele. Țin să menționez că joc acest joc și nu am fost plătită să fac reclamă! 

Geocaching este mai exact o VÂNĂTOARE DE COMORI la nivel INTERNAŢIONAL, o comunitate online dedicată pasionaţilor de explorări si călătorii.

"COMORILE" sunt obiecte plasate în diverse locuri de către membrii comunității, iar mecanismul vânătorii este în sine unul foarte simplu, bazat pe coordonate GPS pe care participanții le urmăresc cu ajutorul oricărui gadget care conține un sistem de poziționare globală, ajung la locul respectiv și încep să caute un container care poartă numele de "geocache", semnează într-un logbook și apoi returnează geocache-ul în aceeași locație.

Aceste geocache-uri conțin diverse OBIECTE (jucărioare, abțibilduri, brelocuri) pe care participanții le pot lua, cu condiția să pună înapoi ceva cu o valoare echivalentă sau mai mare.
 Geocutiile mai pot conține trackables:
 TRAVELBUG-uri  ( cu sau fără jucării atașate de ele)
și  GEOCOIND-uri 
AMBELE TREBUIE PUSE ÎN ALTE CUTII, NU SE POT PĂSTRA de către cel care le găsește, scopul lor este să călătorească din cutie în cutie, din țară în țară. Acestea se loghează online pe  geocaching.com/track , locația unde le-ai găsit și unde le-ai pus, tot aici poți vedea ale cui sunt, care este scopul lor, de unde vin, cine le-a mai găsit, pe unde s-au mai plimbat, folosing codul unic de pe ele. Dacă iei un trackable nu trebuie să pui nimic în loc, dar nu uita, trebuie să-l trimiți mai departe!

 
Locațiile unde sunt ascunse geocach-urile pot fi variate, în funcție de ingeniozitatea sau aptitudinile fiecărui membru care le poziționează. Astfel, pot fi găsite ascunse sub pământ, sub apă, în vârful unei stânci, pe o stradă aglomerată etc. Geocache-urile se găsesc în multiple forme: cele tradiționale care conțin un container și un logsheet sau un obiect de schimb; mai există mulți-cache-uri, care implică un număr mai mare de locații unde se găsesc fie mai multe cache-uri, fie mai multe indicii care conduc către unul singur; cache-uri de tip puzzle, pe care trebuie să le dezlegi ca să poți afla unde se află exact; event cache-uri, care sunt de fapt întâlniri între mai mulți geochacheri sau Earthcache-urile, care au dedicat un site special și sunt locuri în care participanții pot învăța o mulțime de lucruri despre geologia Pământului și multe alte tipuri de geocache-uri pe care le puteți vedea  aici.
  
Oricine poate deveni membru Geocaching.com, e nevoie doar să îți faci un cont și să cauți geocache-urile din zona în care vrei să călătoreaști. Există și o aplicație pentru telefon, super simplă, cu care poți găsii geocutii în zona în care ești și le poți loga în timp real dacă ai net și semnal în zonă,dacă nu, le poți salva offline pe telefon înainte să pleci de acasă și să le loghezi ca găsite, la întoarcere. 

Și eu am ascuns o geocutie pe Vf Lespezi, din Munții Făgăraș: LESPEZI STAR 
Am și un Travelbug: MISS ROSE

 
 
 



si in limba romana:


tot ce trebuie sa sti (in engleza)

Happy Geocaching!


© 2016, copyright Mihaela şi Robert Dogaru
Nu aveti dreptul sa folositi textul sau imaginile de pe acest blog fara acordul nostru!
You do not have the right to use the text or images from this blog without our permission! 

2 comentarii:

  1. La fel de interesant este jocul national geotrekking (http://geotrekking.plus.ro/) care are si menirea de a face cunoscute obiective turistice din Romania (mai ales ... romanilor).

    RăspundețiȘtergere
  2. La fel de interesant este jocul national geotrekking (http://geotrekking.plus.ro/) care are si menirea de a face cunoscute obiective turistice din Romania (mai ales ... romanilor).

    RăspundețiȘtergere