vineri, 6 iulie 2012

2012.07.06-07 Creasta Muntiilor Piatra Craiului


Ei bine, o să încep prin a descrie traseul...

Cabana Curmătura - Creasta de nord Munţii Piatra Craiului - Cabana Curmătura

TRASEUL ESTE UNUL DIFICIL, nerecomandat începătorilor, sau copiilor datorită mulţimii urcuşuri şi coborâşuri pe stânci, zonelor de pietriş, prăpăstiilor, lungimea traseului. Echipament OBLIGATORIU (bocanci, protectie soare pe timp de vara, apa minim 2 l de persoană, nu sunt izvoare pe creastă, batoane sau ciocolată pt. energie, trusă prim ajutor- te poti accidenta uşor prin alunecare, zgâriere, stancile sunt ascuţite şi abrazive)
Durată traseu total cu opriri la varfuri şi poze - 14h
Lungime traseu 14km, teren dificil, lanţuri, stânci.

Vineri dupămasă am plecat din Cluj, aproape 5 ore mai târziu am ajuns la Zărneşti, unde am continuat pe un drum pietruit spre zona de chei. De acolo am urcat spre Cabana Curmătura 2 ore, unde aveam rezervare pt 13 Persoane. Am ajuns sus cam la ora 10pm, am planificat trezirea şi traseul pt ziua urmatoare şi ne-am pus la somn.

Tracul gps il gasiti aici gpsies.com link direct Piatra craiului 


Trezirea la ora 6, am mâncat, ne-am echipat şi am pornit la drum cam pe la ora 8 fară un sfert




La cabană erau 3 căţei foarte haioşi 







Multe zone cu grohotiş şi urcări abtupte, unele cu lanţuri, care iţi extrag toată energia dar sunt interesante şi palpitante in acelaş timp













































































Refugiu de pe Vf. Ascuţit,  unde ne-am oprit pt o mică pauză de tras sufletul şi păpat ceva bun din rucsac pt a reâncărca energiea, mai avem înca destul de mers...











Unii dintre noi decid să se întoarcă spre cabană, traseul este unul foarte solicitant, aşa ca grupul de 11 pers se înparte in doua, noi, cei 7 rămaşi pornim mai departe spre piscul Baciului, mai avem încă mult de mers chiar dacă era abia ora 2pm, trebuia să ne grabim, ca să nu ajungm pe întuneric.


























AM AJUNS !!!
Piscul Baciului sau La Om cum i se mai zice
2.237m





Coborârea de pe varf a fost foarte dificilă, numai pe grohotiş, alunecos, iar panta foarte abtuptă, destul de dureros pentru genunchii nostrii şi muschii picioarelor... duminică şi luni eu am suferit  ceva de la febra musculară...









Pauză la umbra refugiului Grind

Şi pe triunghi Roşu pana la cabană, unde am ajuns cam pe la ora 10Pm



La cabană, unde ne aşteptă cate o porţie de mămaliguţă cu brânză, bere sau suc dupa preferinţe, o binemeritată cină...

Duminică dimineaţa pornim inapoi spre casă








Sper să vă inspire tura noastră, dar fiţi foarte atenţi înainte să vă avantaţi dacă sunteţi începători, rtaseul este lung, dificil şi periculos pentru copii.
Cărari Însorite tuturor!
Tracul gps il gasiti aici gpsies.com link direct Piatra craiului

4 comentarii:

  1. Foarte frumos, noi am facut toata creasta in data de 6 iulie. Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, ne antrenam pt Moldoveanu :D
      Pacat daca mai asteptati o zi poate ne intalneam noi vineri am ajuns la cabana si abia sambata am facut creasta :D

      Ștergere
  2. nu prea avem cum ,noi am mers foarte repede si am terminat in 9 ore ambele creste. Pe Moldoveanu nu e asa tehnic, doar ca ai un pic de mers si cateva curbe de nivel. Din Cluj ati fost 13 persoane?? daca mai iesiti pe undeva va rog sa dati un semn. Cu respect si admiratie Alex Pop. id. popiku_tudy@yahoo.com, va rog sa imi dati un add.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze eram 11 la nr :D am gresit, eram 13 la Haidu, si descriam ambele postari, le am incurcat :D, te am adaugat pe mess.

      Ștergere